08 Jul
08Jul

ממש בימים האחרונים, כאות פתיחה לחופשת הקיץ (ובאופן קצת אירוני בימים אלו...), ליוויתי תכנון של בריכת שחיה חדשה בירושלים.

לא מתוכננת בריכת גלים אז אין מה לחשוש מגל נוסף...

מה שכן, מתוכנן מבנה משולב של חדר כושר בריכת שחיה קפיטריה וחדרי חוגים.

כיף לקחת חלק בפרויקט כזה המתוכנן היטב, לא היו לי הרבה הנחיות ועדכונים לתכניות, רק למשהו אחד קטן אבל מאוד משמעותי... דרך נגישה למים.

מה חשוב לקחת בחשבון מראש בתכנון?

מעֵבֶר לדרך הנגישה שמחויבת תדיר בכל מבנה ציבורי מהמדרכה, חניה, כניסה למבנה, קופה, מזנון וכו', בבריכה מחויבים גם ב"דרך נגישה" לתוך המים בבריכת השחייה העיקרית.

כיצד עושים זאת?

כשיש מקום, אפשר לתכנן דרך משופעת המובילה לתוך המים. בתכנון מסוג זה הדרך תהיה עד 5% שיפוע, בתוך המים או מחוץ להם, והשימוש בה יהיה ע"י כיסא גלגלים ייעודי למים. דרך בתוך המים תהיה מופרדת פיזית משטח הבריכה ותגיע עד לעומק מינ' של 70 ס"מ. כמו כן היא תתוכנן ברוחב 130 ס"מ עם משטח אופקי בגודל 130X130 ס"מ בתחתית הדרך. דרך מחוץ למים (עד לבריכה) תרד עד מפלס של 45-50 ס"מ מתחת לדופן הבריכה כך שיתאפשר מעבר מכיסא הגלגלים לדופן הבריכה (שכעת הם באותו גובה). חשוב לתכנן בתי אחיזה ואמצעי הגנה מנפילה.


אמנם ברב המקרים, כשכל ס"מ נמדד ומנוצל, מצוי יותר שמתכננים "מתקן הרמה", מעין מעלון המוריד ומרים אל המים ומהם. את המתקן יש למקם בשפת הבריכה במקום בו גובה המים הינו בין 100-120 ס"מ חשוב להשאיר מספיק מקום בשפת הבריכה לצורך תמרון עם כסא גלגלים לצורך שימוש במתקן (לפחות 130X170 ס"מ או 150X150 ס"מ שטח פנוי סמוך למתקן).

תודה לוריז שיווק על התמונה :)


מומלץ לתכנן מתקן הכולל כבר מושב ולוודא שיש מספיק מקום לשימוש. התכנון יציג מקום לכיסא עצמו (40X40 ס"מ) ולמשטח פנוי של 80X120 ס"מ מול המושב ולצד המושב ע"מ לאפשר תמרון ומעבר מכיסא גלגלים למושב.

מתוך ת"י 1918 חלק 2 (2012)



התכנון עודכן (במתקן הרמה כצפוי...) 

והמבנה אושר 😊

קיץ בריא! ושחיה מהנה לכולנו!

      

*הנ"ל אינו בא להחליף את הצורך ביעוץ נגישות הנדרש ע"פ חוק.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.